Simply Clever - We love cycling - Waarom iedereen houdt van Wout

Waarom iedereen houdt van Wout

24/07/2022

Van een onbekende veldrijder uit Herentals tot een toprenner die iedereen kent: Wout van Aert heeft een indrukwekkend parcours afgelegd. En sinds de jongste Tour is zijn populariteit alleen nog maar toegenomen. Wat maakt van Wout van Aert zo’n groot kampioen, zowel sportief als persoonlijk?


Veelzijdig

Welk type renner is Wout van Aert? Een veldrijder? Een spurter? Een tijdrijder? Een renner voor lastige eendagskoersen? Niemand die het nog met zekerheid durft te zeggen, want hij is het eigenlijk allemaal tegelijk. Ook op de lastige beklimmingen in de Tour staat hij meer dan z’n mannetje. Wout van Aert valt moeilijk in een vakje te duwen omdat hij een sterke allrounder is. Hij begon zijn carrière als veldrijder, waar hij in 2014 opviel door Sven Nys te kloppen in de Koppenbergcross. Hij werd al drie keer wereldkampioen veldrijden en won zilver op de weg en zilver in het tijdrijden. En dan spreken we nog niet eens over zijn Belgische titels in het veld, op de weg en tegen de chrono … Kortom, een veelzijdig renner met vele talenten.

Harde werker

Wout van Aert voelt zich zeker niet te goed om werk op te knappen voor zijn ploegmaats. Dat bleek meer dan eens in de jongste Tour, waar hij flink wat knechtenwerk verrichtte om Jonas Vingegaard in de gele trui te houden. Of zoals ploegleider Grischa Niermann het verwoordde toen enkele ploegmaats van Team Jumbo-Visma uitvielen: “Wout stelt zich volledig ten dienste van Jonas en dan hebben we er een knecht bij die telt voor drie.” Wat het publiek zeker ook waardeert, is de aanvalslust van Wout van Aert, die ook ten aanval trok toen hij zelf in het geel reed. Zelden gezien.

Dankbaar persoon

Wout van Aert is een echte teamspeler en toont zich ook dankbaar wanneer iemand hem helpt. Een mooi voorbeeld uit de Tour: na afloop van de elfde rit kampte hij met leegloper in de afdaling van de Col du Granon en schoot een Engelse fan hem te hulp met een fietspomp. Als beloning kreeg de fan de groene ŠKODA-trui van Wout van Aert cadeau. Een klein maar veelzeggend gebaar.

Familieman

Wout van Aert hecht veel belang aan zijn gezin. Vrouw Sarah De Bie en zoontje Georges zijn vaak aanwezig om te supporteren op de belangrijke momenten en staan mee in de schijnwerpers. Na de E3 Saxo Bank Classic showde Georges graag z’n petje aan de fotografen na de overwinning van papa. En de kleine spruit tekende zelf aanmoedigingen op het wegdek tijdens de Tour. Vrouw Sarah De Bie heeft dan weer een podcast voor en door mama’s (TwentyFourSeven) en schreef tijdens de Tour een column voor Het Nieuwsblad. Sarah is trouwens wel fan van de groene ŠKODA-trui, maar iets minder van het veelkleurige truitje van Team Jumbo-Visma tijdens de Tour. “Ik vind het niet erg dat Wout in deze Tour de groene trui draagt. Om echt in detail te gaan: liever groen dan geel zelfs, want groen doet zijn ogen beter uitkomen”, verklapte ze in haar column.

Volhardend

Loopt alles dan altijd van een leien dakje? Zeker niet. Wout van Aert heeft zeker ook al tegenslag gekend. Denk maar aan zijn blessure tijdens een tijdrit in de Tour van 2019. Of zijn vele tweede plaatsen en de elfde plaats op het WK wielrennen in Leuven. Of die keer dat hij te vroeg juichte in de Dauphiné en de zege verspeelde. ‘Een fout van een rookie’ en ‘pijnlijk’, gaf hij achteraf toe. Maar telkens toonde hij doorzettingsvermogen om de volgende keer beter te doen. “Na een nederlaag moet er zo snel mogelijk winst komen, dat is altijd zijn instelling”, vertelde zijn vader aan VTM Nieuws.

De grootste fietsfamilie

In de Tour zag je Wout van Aert schitteren in de groene trui, die gesponsord wordt door ŠKODA.

Veelzijdig, gezinsvriendelijk, sterk en betrouwbaar: het zijn eigenschappen die niet alleen Wout van Aert kenmerken, maar die ook heel goed passen bij dit automerk. ŠKODA profileert zich dan ook als supporter van de grootste fietsfamilie. En raad eens met welk automerk Team Jumbo-Visma rijdt?

  • Deel dit artikel
  • Deel

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Misschien vind je dit ook leuk

De strijd om de ŠKODA groene trui. “Ongelooflijk uitputtend” aldus André Greipel - Samenkomen

Het puntenklassement voor de ŠKODA groene trui in de Tour de France wordt voornamelijk beslist in de sprints. In de Tour beleven spurters hun gloriedagen tijdens de...

Meer hierover

18/08/2022
Wielersport

De auto’s die rijden in dienst van de fietsen: wat is er allemaal nodig om de Tour te doen slagen? - Samenkomen

Als je alleen maar de cijfers van dit jaar al bekijkt, zijn de Tour de France (1 tot 24 juli) en de Tour de France Femmes avec Zwift (24 tot 31 juli) op vier weken...

Meer hierover

01/08/2022
Wielersport

ŠKODA hoofdpartner van Tour de France Femmes avec ZWIFT - Samenkomen

ŠKODA is hoofdpartner van de Tour de France Femmes avec ZWIFT. Het peloton staat van 24 juli tot 31 juli acht etappes te wachten over een afstand van 1.029...

Meer hierover

27/07/2022
Wielersport

Kristallen trofee van ŠKODA voor winnaar Tour de France - Jonas Vingegaard - Samenkomen

Na meer dan 3.300 kilometer te hebben afgelegd, vierde Jonas Vingegaard van Team Jumbo Visma in Parijs zijn eindoverwinning van de 109e Tour de France.

Meer hierover

26/07/2022
Wielersport