Simply Clever - We love cycling - ŠKODA hoofdpartner van Tour de France Femmes avec ZWIFT

ŠKODA hoofdpartner van Tour de France Femmes avec ZWIFT

27/07/2022

ŠKODA is hoofdpartner van de Tour de France Femmes avec ZWIFT. Het peloton staat van 24 juli tot 31 juli acht etappes te wachten over een afstand van 1.029 kilometer. Het is de eerste keer dat het evenement op deze manier wordt gehouden; het laatste wielrenevenement voor vrouwen duurde één dag en was onderdeel van de Tour de France in 1984. De Tsjechische autofabrikant voorziet de organisatoren en talrijke teams van een vloot van meer dan 50 voertuigen. ŠKODA sponsort daarnaast de groene trui voor de leider van het puntenklassement.


De Tour de France Femmes zet dit jaar het internationale vrouwenwielrennen in de schijnwerpers. Door het event als hoofdpartner te steunen, wil ŠKODA actief bijdragen aan de stevige verankering van de Tour de France Femmes in de kalender van de internationale wielergemeenschap.

De Tour de France Femmes avec ZWIFT gaat zondag 24 juli van start in Parijs waar 144 vrouwen in 24 teams aftrappen. De race voert door Oost-Frankrijk in acht etappes over een totale afstand van 1.029 kilometer en eindigt op 31 juli in La Super Planche des Belles Filles in de Vogezen. De directeur van de Tour de France Femmes avec ZWIFT is de voormalige wielrenner Marion Rousse.

ŠKODA levert de organisatoren en teams meer dan 50 service- en ondersteuningsauto’s; de vloot omvat zowel de OCTAVIA als de SUPERB iV met plug-in hybride aandrijving. Bovendien sponsort ŠKODA de groene trui voor de leider van het puntenklassement – net als in de Tour de France voor mannen.

Als hoofdpartner van de Tour de France Femmes avec ZWIFT brengt ŠKODA ook een aantal Non Fungible Tokens (NFT) uit, beperkt tot 30 voor elke fase. De acht ontwerpen, die voorafgaand aan de race op weareridinghistory.io werden gepubliceerd, zijn gemaakt door de Tsjechische kunstenaar Ilona Polanski. De NFT voor elke komende etappe wordt ook op het Twitter-account van WeLoveCycling gepost. Liefhebbers kunnen de exclusieve NFT’s op deze website gratis verkrijgen via het energiezuinige blockchainplatform Solana.

  • Deel dit artikel
  • Deel

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Misschien vind je dit ook leuk

De strijd om de ŠKODA groene trui. “Ongelooflijk uitputtend” aldus André Greipel - Samenkomen

Het puntenklassement voor de ŠKODA groene trui in de Tour de France wordt voornamelijk beslist in de sprints. In de Tour beleven spurters hun gloriedagen tijdens de...

Meer hierover

18/08/2022
Wielersport

De auto’s die rijden in dienst van de fietsen: wat is er allemaal nodig om de Tour te doen slagen? - Samenkomen

Als je alleen maar de cijfers van dit jaar al bekijkt, zijn de Tour de France (1 tot 24 juli) en de Tour de France Femmes avec Zwift (24 tot 31 juli) op vier weken...

Meer hierover

01/08/2022
Wielersport

Kristallen trofee van ŠKODA voor winnaar Tour de France - Jonas Vingegaard - Samenkomen

Na meer dan 3.300 kilometer te hebben afgelegd, vierde Jonas Vingegaard van Team Jumbo Visma in Parijs zijn eindoverwinning van de 109e Tour de France.

Meer hierover

26/07/2022
Wielersport

Waarom iedereen houdt van Wout - Samenkomen

Van een onbekende veldrijder uit Herentals tot een toprenner die iedereen kent: Wout van Aert heeft een indrukwekkend parcours afgelegd.

Meer hierover

24/07/2022
Wielersport