Simply Clever - We love cycling - Kristallen trofee van ŠKODA voor winnaar Tour de France - Jonas Vingegaard

Kristallen trofee van ŠKODA voor winnaar Tour de France - Jonas Vingegaard

26/07/2022

Na meer dan 3.300 kilometer te hebben afgelegd, vierde Jonas Vingegaard van Team Jumbo Visma in Parijs zijn eindoverwinning van de 109e Tour de France. De 25-jarige Deen ontving op de Avenue des Champs Élysées de unieke, door ŠKODA Design gecreëerde trofee van kristalglas. De groene trofee voor de winnaar van het puntenklassement ging naar zijn Belgische teamgenoot Wout van Aert. Als hoofd- en autopartner van het grootste wielerevenement ter wereld was hoofdpartner ŠKODA prominent aanwezig met een groot aantal auto’s, waaronder de volledig elektrische ŠKODA ENYAQ iV die het peloton aanvoer als ‘Red Car’.


De Deen Jonas Vingegaard versloeg zijn rivalen tijdens 21 etappes en behaalde daarmee de eerste plaats in het algemeen klassement. Als erkenning voor zijn topprestatie ontving hij een kristallen winnaarstrofee gemaakt door ŠKODA Design. Ook de winnaar van het puntenklassement in de door ŠKODA gesponsorde groene trui-categorie en de winnaar van de witte trui kregen een speciale award. Het was dit jaar voor de twaalfde keer dat ŠKODA Design de unieke trofeeën heeft vormgegeven.

De 60 centimeter hoge kristallen trofeeën van vier kilogram worden traditioneel vervaardigd in Lasvit in Nový Bor. De precieze symmetrische snit zorgt ervoor dat het gebroken licht er vanuit elke hoek anders uitziet. Net als de huidige ŠKODA-modellen hebben ook de trofeeën karakteristieke kristallijne vormen.

De Tsjechische autofabrikant ondersteunt de Tour de France al sinds 2004 als officiële hoofd- en autopartner. Dit jaar leverde ŠKODA 250 auto’s aan de organisatoren, de wedstrijdleiding en de serviceteams die het peloton begeleiden. Naast de volledig elektrische ENYAQ iV, die werd gebruikt door Tour de France-directeur Christian Prudhomme als ‘Red Car’, werden ook de OCTAVIA en SUPERB iV met plug-in hybride aandrijflijn ingezet.

  • Deel dit artikel
  • Deel

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Misschien vind je dit ook leuk

De strijd om de ŠKODA groene trui. “Ongelooflijk uitputtend” aldus André Greipel

Het puntenklassement voor de ŠKODA groene trui in de Tour de France wordt voornamelijk beslist in de sprints. In de Tour beleven spurters hun gloriedagen tijdens de...

Meer hierover

18/08/2022
Wielersport

De auto’s die rijden in dienst van de fietsen: wat is er allemaal nodig om de Tour te doen slagen?

Als je alleen maar de cijfers van dit jaar al bekijkt, zijn de Tour de France (1 tot 24 juli) en de Tour de France Femmes avec Zwift (24 tot 31 juli) op vier weken...

Meer hierover

01/08/2022
Wielersport

ŠKODA hoofdpartner van Tour de France Femmes avec ZWIFT

ŠKODA is hoofdpartner van de Tour de France Femmes avec ZWIFT. Het peloton staat van 24 juli tot 31 juli acht etappes te wachten over een afstand van 1.029...

Meer hierover

27/07/2022
Wielersport

Waarom iedereen houdt van Wout

Van een onbekende veldrijder uit Herentals tot een toprenner die iedereen kent: Wout van Aert heeft een indrukwekkend parcours afgelegd.

Meer hierover

24/07/2022
Wielersport