Simply Clever - We love cycling - Fietsen in de stad: je cruciale uitrusting voor de winter

Fietsen in de stad: je cruciale uitrusting voor de winter

11/01/2021

Tijdens je fietstochten in de ijzige winterlucht heb je er zeker al eens van gedroomd dat iemand een tandenverwarmer zou uitvinden, of een neusverwarmer, één die je niet op een gemuteerde uil doet lijken. In afwachting van deze wonderen kun je je leven alvast met de volgende ideeën wat verlichten.


Zwaardere banden

In de winter moeten de banden van je fiets zwaarder zijn. En idealiter moeten ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dat geeft een betere bescherming tegen het lekrijden en minimaliseert het risico op diepe scheuren.

Het gamma Winter II van Continental is misschien wel iets voor jou. Deze wegbanden zijn ook verkrijgbaar in de aangepaste maten voor mountainbikes.
Ze lijken misschien duur. Maar nooit meer een lekke band hoeven te herstellen aan de kant van de weg bij -5°C met afvriezende vingers is onbetaalbaar. Het zachtere rubber van de winterbanden verhardt bij lage temperaturen om dezelfde grip te bieden als zomerbanden. Veel waar voor je geld.

Schoenen

Ook al heb je geen schoenen voor klikpedalen, overschoenen zijn een goed idee als je fietst in de stad. Ze beschermen bijvoorbeeld je gloednieuwe sneakers waarvan je de prijs geheimhield voor je partner.

Overschoenen Lusso Stealth Winter beschermen je schoenen en houden je voeten warm.
Volgens Lusso beschermt het Windtex-materiaal je tegen de koude tot nul graden. Maar volgens mij doen ze meer. Natuurlijk zijn de schoenen die je eronder draagt, allesbepalend. Misschien zijn wel een eenvoudig paar sneakers en sokken van merinowol voor jou wel voldoende.

Bar Mitts-Handmoffen

We zijn dol op dit product om verschillende redenen. Maar vooral omdat je dankzij deze moffen minder dikke handschoenen hoeft te dragen. Zo kun je gemakkelijker en beter sturen en hoef je nooit meer te worstelen met de remmen of de versnellingen. Ook niet in de winter.

De Bar Mitts worden vooral door stadsfietsers praktisch bevonden. Met dunnere handschoenen kun je in één beweging van je fiets afstappen, hem vastmaken en wegwandelen zonder eerst je handschoenen uit te trekken. Hoe verder de winter vordert, hoe meer je op je Bar Mitts gesteld zult zijn.

Iets voor op je hoofd

Giro weet dat mensen graag fietsen in de winter en ontwierp dus een stijlvolle fietshelm die de modebewuste stadsfietser weet te appreciëren. De Timberwolf is veelzijdig: dankzij zijn uitneembare thermische voering is hij de perfecte helm tot in hartje winter.
Door zijn specifieke ontwerp kun je hem dragen met de Giro-beschermingsbril, zodat je tranen nooit meer op je gezicht zullen vastvriezen!


  • Deel dit artikel
  • Deel

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Misschien vind je dit ook leuk

Bike fitting te Wolf Performance in Leuven - In beweging

Na zowat 6 uur testen, meten en proberen zit de bikefit er op. Griet en haar collega zijn blij met het resultaat. Griet omdat ze eindelijk het gevoel heeft om...

Meer hierover

23/05/2022
Wielersport

Randonneur uit Brakel - In beweging

Maxim Pirard, oud-wereldkampioen Gran Fondo, vertelt honderduit over zijn grootse plannen voor dit voorjaar. Hij liet wielerminnend België al eens stevig schrikken...

Meer hierover

23/05/2022
Wielersport

ŠKODA Road Cycling Challenges 2022 - In beweging

De ŠKODA Road Cycling Challenges zijn terug! Rij de cyclo's van Philippe Gilberts' beroemdste races op Belgisch terrein.

Meer hierover

08/04/2022
Wielersport

Veiligheid is een wintersport: onze 3 tips - In beweging

De mooiste mythes over winterbanden, stijlvolle accessoires én een ‘reality check’ van onze winterspecialist: zo loopt je winter op wieltjes!

Meer hierover

17/12/2021