Simply Clever - We love cycling - Fietsen in de stad: je cruciale uitrusting voor de winter

Fietsen in de stad: je cruciale uitrusting voor de winter

11/01/2021

Tijdens je fietstochten in de ijzige winterlucht heb je er zeker al eens van gedroomd dat iemand een tandenverwarmer zou uitvinden, of een neusverwarmer, één die je niet op een gemuteerde uil doet lijken. In afwachting van deze wonderen kun je je leven alvast met de volgende ideeën wat verlichten.


Zwaardere banden

In de winter moeten de banden van je fiets zwaarder zijn. En idealiter moeten ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dat geeft een betere bescherming tegen het lekrijden en minimaliseert het risico op diepe scheuren.

Het gamma Winter II van Continental is misschien wel iets voor jou. Deze wegbanden zijn ook verkrijgbaar in de aangepaste maten voor mountainbikes.
Ze lijken misschien duur. Maar nooit meer een lekke band hoeven te herstellen aan de kant van de weg bij -5°C met afvriezende vingers is onbetaalbaar. Het zachtere rubber van de winterbanden verhardt bij lage temperaturen om dezelfde grip te bieden als zomerbanden. Veel waar voor je geld.

Schoenen

Ook al heb je geen schoenen voor klikpedalen, overschoenen zijn een goed idee als je fietst in de stad. Ze beschermen bijvoorbeeld je gloednieuwe sneakers waarvan je de prijs geheimhield voor je partner.

Overschoenen Lusso Stealth Winter beschermen je schoenen en houden je voeten warm.
Volgens Lusso beschermt het Windtex-materiaal je tegen de koude tot nul graden. Maar volgens mij doen ze meer. Natuurlijk zijn de schoenen die je eronder draagt, allesbepalend. Misschien zijn wel een eenvoudig paar sneakers en sokken van merinowol voor jou wel voldoende.

Bar Mitts-Handmoffen

We zijn dol op dit product om verschillende redenen. Maar vooral omdat je dankzij deze moffen minder dikke handschoenen hoeft te dragen. Zo kun je gemakkelijker en beter sturen en hoef je nooit meer te worstelen met de remmen of de versnellingen. Ook niet in de winter.

De Bar Mitts worden vooral door stadsfietsers praktisch bevonden. Met dunnere handschoenen kun je in één beweging van je fiets afstappen, hem vastmaken en wegwandelen zonder eerst je handschoenen uit te trekken. Hoe verder de winter vordert, hoe meer je op je Bar Mitts gesteld zult zijn.

Iets voor op je hoofd

Giro weet dat mensen graag fietsen in de winter en ontwierp dus een stijlvolle fietshelm die de modebewuste stadsfietser weet te appreciëren. De Timberwolf is veelzijdig: dankzij zijn uitneembare thermische voering is hij de perfecte helm tot in hartje winter.
Door zijn specifieke ontwerp kun je hem dragen met de Giro-beschermingsbril, zodat je tranen nooit meer op je gezicht zullen vastvriezen!


  • Deel dit artikel
  • Deel

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Misschien vind je dit ook leuk

SNELCURSUS INTENSIEF REINIGEN: JE INTERIEUR KRAAKNET IN ÉÉN BEURT - In beweging

Je auto mooi houden en het interieur schoonmaken als een professional? Met deze producten en onze tips ziet hij er vanbinnen weer als nieuw uit!

Meer hierover

28/05/2021

De elektrische auto: zowel aanbod als vraag zijn niet meer te stuiten (2) - In beweging

Je kan er niet naast kijken: de elektrische auto heeft de wind in de rug. Overal groeit het aanbod.

Meer hierover

12/05/2021

De elektrische auto: zowel aanbod als vraag zijn niet meer te stuiten - In beweging

Je kan er niet naast kijken: de elektrische auto heeft de wind in de rug. Overal groeit het aanbod. Zo lanceerde ŠKODA met zijn ENYAQ iV zopas een rasechte SUV. Bij...

Meer hierover

29/04/2021

Airco: 10 tips én de geheimen van onze experts! - In beweging

Defecten, vieze geurtjes, (nieuw) aircogas bijvullen? Met de tips van onze experts rij je veilig en comfortabel de lente in. Tijd voor een aircocheck!

Meer hierover

26/03/2021