Simply Clever - Denk onderweg ook aan je huisdier

Denk onderweg ook aan je huisdier

10/08/2020

Je hond, kat of chinchilla zijn passagiers zoals alle andere. Ook zij verdienen veiligheid en comfort. Spitsvondig als altijd, dacht het Tsjechische merk aan alles!

Wat een schattig hondje! Of hij nu luistert naar Chipie, Laïka, Roxy of Django… de hond is een van onze favoriete huisdieren. Maar niet de enige: daarnaast zijn er ook de kat, de goudvis, de hamster, de kanarie, het konijn, de schildpad, de boa... Op vakantie of weekendtrip is, een verhuizing, onderweg naar een wandeling in het bos of naar de dierenarts, je wil je huisdier in de beste omstandigheden vervoeren.

Je trouwe metgezel in de auto krijgen kan heel wat voeten in de aarde hebben! Je verwent hem thuis, en ook in de auto wil je dat doen. ŠKODA denkt aan alles, dus ook aan het comfort en de veiligheid van je huisdier. Maar net zo goed aan die van de andere inzittenden, want de twee zijn nauw met elkaar verbonden.


Hondje moet op zijn plaats blijven

Zoveel is zeker: welk huisdier je ook hebt, je mag het nooit zomaar los in de auto meenemen. Het vormt immers een gevaar voor iedereen, te beginnen met de inzittenden. Bij een ongeval kan het zich namelijk transformeren tot een kanonskogel. Maar zelfs in gewone omstandigheden kan een hond, kat of hamster die niet is vastgemaakte de bestuurder afleiden, wat niet de bedoeling is.

Je hebt twee opties: een speciale transportkooi of -mand voor je konijn, je kat, je chinchilla... Deze zet je ideaal in de koffer. De goudvis of de boa laten we nu even in het midden. Dit kan ook een oplossing zijn voor (kleine) hondjes maar er is een meer welkome keuze: die voor het hondentuig dat speciaal ontworpen werd voor je beste vriend. Dit wordt rond de borstkas van het dier vastgemaakt, nooit aan de halslijn. Het tuig wordt vastgemaakt aan de veiligheidsgordel, die zelf ook vastgeklikt is. Het is beschikbaar in vier maten, S (small), M (medium), L (large) en XL (extra large) en bestaat dus zowel voor chihuahua’s als sint-bernards.

Pauzeren om even de pootjes te strekken

Je huisdier is net zoals wij. Af en toe heeft het een kleine pauze nodig, om even een behoefte te doen, wat te drinken of gewoon even de pootjes te strekken. Vergeet voor het vertrek zeker zijn waterbakje mee te nemen, net als wat brokjes en enkele speeltjes die hij gewend is, zodat hij zich niet hoeft te vervelen. Na het strekken van de poten kunnen deze natuurlijk een beetje vuil zijn. ŠKODA biedt onder andere een deken aan ter bescherming van de achterbank en rubberen vloermatten. Zo maken het vuil en de haren het leer, de stof of het tapijt niet vuil.

Alles voor de koffer

Het voordeel van een vloermat is dat deze aan de ene zijde in rubber en aan de andere in stof afgewerkt is. Zo’n mat is waterdicht en leent zich voor alle toepassingen. Heel handig om een dier te vervoeren, als je tenminste in een break rijdt. De breakuitvoeringen uit het ŠKODA-gamma, de FABIA COMBI, OCTAVIA COMBI en SUPERB COMBI bieden tal van mogelijkheden. Voor elk model heeft de Tsjechische fabrikant trouwens een traliewerk voorzien dat je tussen de bagageruimte en de achterbank plaatst om zowel je dier als je bagage te beschermen.

Ziezo, met zo'n uitrusting wordt het voor Snowy, Oscar, Blackie of Toffee een prettige reis, in alle veiligheid. Klaar voor een autoritje, hondje?

  • Deel dit artikel
  • Deel

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Misschien vind je dit ook leuk

De strijd om de ŠKODA groene trui. “Ongelooflijk uitputtend” aldus André Greipel - Samenkomen

Het puntenklassement voor de ŠKODA groene trui in de Tour de France wordt voornamelijk beslist in de sprints. In de Tour beleven spurters hun gloriedagen tijdens de...

Meer hierover

18/08/2022
Wielersport

De auto’s die rijden in dienst van de fietsen: wat is er allemaal nodig om de Tour te doen slagen? - Samenkomen

Als je alleen maar de cijfers van dit jaar al bekijkt, zijn de Tour de France (1 tot 24 juli) en de Tour de France Femmes avec Zwift (24 tot 31 juli) op vier weken...

Meer hierover

01/08/2022
Wielersport

ŠKODA hoofdpartner van Tour de France Femmes avec ZWIFT - Samenkomen

ŠKODA is hoofdpartner van de Tour de France Femmes avec ZWIFT. Het peloton staat van 24 juli tot 31 juli acht etappes te wachten over een afstand van 1.029...

Meer hierover

27/07/2022
Wielersport

Kristallen trofee van ŠKODA voor winnaar Tour de France - Jonas Vingegaard - Samenkomen

Na meer dan 3.300 kilometer te hebben afgelegd, vierde Jonas Vingegaard van Team Jumbo Visma in Parijs zijn eindoverwinning van de 109e Tour de France.

Meer hierover

26/07/2022
Wielersport