Simply Clever - We love cycling - De ultieme kerstcadeaugids voor fietsers

De ultieme kerstcadeaugids voor fietsers

18/12/2020

Daar is weer zover! Het moment waarop je beseft dat je (nog maar eens) te laat bent met de kerstcadeaus. Je hebt ideeën voor iedereen, behalve voor je broer, neef, moeder, vader of zelfs dat alter ego dat zijn of haar leven op de fiets doorbrengt. Geen paniek, wij lossen dit op voor je! (Aan het einde van dit artikel zul je misschien zelfs te veel ideeën hebben, waarvoor onze verontschuldigingen!)


Hij of zij is een fanatieke fietser

Een fiets 

Je ziet jouw vriend(in) echt graag? Hij/zij wil serieus beginnen met fietsen, maar heeft nog geen sportfiets? Bingo, dan weet je nu waarmee je hem/haar in het zadel kunt helpen. Iets zegt ons dat het volgende rondje voor hem/haar zal zijn.

De kleding

Sportief fietsen gaat beter met de juiste kleding (vooral als hij/zij zijn/haar cadeaus meteen na de kerstkalkoen wil testen).

De jas

Een onmisbaar kledingstuk als je in deze periode van het jaar wilt gaan fietsen. Anders dreigt je uitje wel eens heel oncomfortabel te worden. Het is dus belangrijk om te kiezen voor een kwaliteitsproduct dat een goede bescherming biedt tegen de koude, de wind en de vochtigheid. Een ‘thermische jas’, zeg maar. Voor een kwaliteitsproduct moet je rekening houden met ruim honderd euro. Het voordeel is dat het een langetermijninvestering is!

Het truitje

Als je vriend(in) al een jas heeft of als je budget beperkter is, kun je kiezen voor een truitje, een vaste waarde als je op zoek bent naar een geschenk met een onklopbare prijs-plezierverhouding. 

En omdat fietsers altijd belang hechten aan hun stijl (vandaar de uitdrukking: ‘Als je niet goed bent, zorg dan dat je er goed uitziet’) en het kleerkastdilemma voor een fietstocht hetzelfde is als voor een chic feest, kun je zonder problemen meermaals terugvallen op dit idee. 

Het windjack

Een windjack is zowel in de winter als in het tussenseizoen een must-have voor elke sportieve fietser en het helpt voorkomen dat je rilt (vooral tijdens afdalingen). Kies voor een dun of zelfs mouwloos windjack, dat opgeborgen kan worden in de zak van het truitje. Bedoeling is om te voorkomen dat je kouvat via het bovenlichaam, dat vaak nat is van het zweten.

De fietsbroek

Lange broek voor de winter en korte voor de zomer? Het maakt niet uit. Je fietsbroek moet wel comfortabel zijn en mag je vooral niet hinderen. Essentieel comfortelement: de zeem.

Deze kleine vulling ter hoogte van het zadel is een geraffineerd staaltje van techniek. Zozeer zelfs dat niet alle zemen bij iedereen passen. Voor de fietsbroek kun je dus best een beroep te doen op een specialist, die je in de juiste richting kan sturen. Als je niet kunt kiezen tussen een korte of een lange fietsbroek, ga je best voor een combinatie: korte broek + beenkappen (of ‘mouwen voor de benen’).

Hightech voorwerpen

Technologische voorwerpen kunnen voor de fietser veel meer zijn dan louter gadgets. Ze kunnen het leven vergemakkelijken en bieden vandaag de dag (over het algemeen) echt wel een meerwaarde.

Het gps

Met een gps kun je op voorhand een parcours uitstippelen. Dat kun je dan gemakkelijk volgen zodra je op de fiets zit.

Het comfort dat een gps biedt, is niet te verwaarlozen. Zeker niet wanneer je wilt gaan rijden in een gebied dat je niet goed kent. Voor een minimum aan essentiële functionaliteiten hou je best rekening met minstens 150 euro. Tja, je moet er iets voor overhebben ...

De hometrainer zodat regen geen excuus meer kan zijn

In de winter zijn de omstandigheden buiten minder aangenaam. Dankzij de hometrainer kun je ondanks de regen, de sneeuw, de kou en een gebrek aan motivatie toch blijven rijden. Verschillende merken bieden steeds geavanceerdere producten aan. In combinatie met een app zoals Zwift maakt hij je wintertrainingen een stuk leuker. En wie plezier beleeft, boekt veel sneller vooruitgang! Je vindt ze in alle prijscategorieën, maar voor 200 euro heb je al iets heel degelijks. Voor een kleiner budget kan de fietser investeren in een hoofdtelefoon met noisecancelling voor de huisgenoten.

De power- of vermogensmeter, de Rolls onder de hightech accessoires

Dit is echt het ultieme accessoire. Het is exclusief bedoeld voor de meest gedreven fietsers, want je kunt er het ontwikkelde vermogen mee meten. Een gegeven dat enkel door de meest fanatieke sporters wordt gebruikt voor een optimale training. Het wordt vaak aangeraden door trainers wanneer de trainingsprogramma’s zeer technisch worden. Je zult er je spaarvarken voor moeten stukslaan, want het is een product waarvoor je al snel 600 euro moet neertellen.

De abonnementen

Fietsen is een teamsport. Het is leuker om in groep te rijden, om stiekem de trainingen te volgen van die vriend die jou altijd het nakijken geeft op die ene heuvel in het dorp, of om uit te vissen wanneer de volgende ŠKODA Club-rit bij jou in de buurt plaatsvindt.

Het Strava-abonnement

Strava is een sportief sociaal netwerk waarmee je bijvoorbeeld routes kunt ontdekken en jezelf kunt meten met andere fietsers over de hele wereld door je tijden en trainingen te vergelijken. 

Ideaal om jezelf uit te dagen als je alleen rijdt, of om je collega's te sarren als je een betere tijd hebt neergezet op een bepaald ‘segment’! Via de app kun je ook gepersonaliseerd advies krijgen om vooruitgang te boeken, en op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van de hele fietsende ŠKODA-community.

Een simulatorabonnement

Wil je hem/haar een hometrainer schenken of heeft hij/zij er al een? Om zijn/haar trainingen nog speelser en realistischer te maken kun je gaan voor een abonnement op een ‘indoor fietssimulator’ zoals Zwift (180 euro/jaar), Rouvy (10 euro/maand) of zelfs Kinomap. Op Zwift kan hij/zij zelfs Tour de France-kampioenen tegenkomen, die er een volwaardig trainingsinstrument van hebben gemaakt.

De uitdaging

Geen van bovenstaande cadeau-ideeën inspireren jou omdat "hij/zij alles al heeft"? Dan heb je nog een laatste troef achter de hand: dé uitdaging.

L’Étape du Tour

Welke fanatieke fietser droomt er niet van om eens in het spoor te rijden van de echte profs? Elk jaar organiseert A.S.O (de organisator van de Ronde van Frankrijk) ‘L’Étape du Tour’, een evenement waarbij de deelnemers de koninginnenrit van de Tour kunnen ‘narijden’. Voor alle liefhebbers die de absolute top willen beleven op het vlak van parcours (qua moeilijkheidsgraad en panorama’s) en organisatie. Helaas is deze wedstrijd elk jaar in twee uur tijd uitverkocht: het is dus niet meer mogelijk om een rugnummer te kopen. 

Voor de stadfietsers die naar het werk peddelt

De accessoires

De broekklemmen

Toegegeven, het is niet het meest sexy gadget ter wereld, maar het is wel erg praktisch. De klemmen voorkomen dat je broekspijpen vast komen te zitten tussen de ketting. Dat kan best gevaarlijk zijn, want je kunt niet alleen je broek scheuren, maar ook ten val komen.

Een zadelhoesje

Om een nat achterwerk te voorkomen en wat meer comfort te bieden op wat op het eerste gezicht een marteltuig lijkt, raden we je een klein zadelhoesje aan, dat je vriend(in) plaatselijk droog zal houden.

Een schoonmaakkit

Vind je de fiets van je vriend(in) te vuil? Heb je er genoeg van dat hij/zij telkens de hele kamer vuilmaakt bij het binnenrijden? Er gaat niets boven een schoonmaakkit om duidelijk te maken dat de fiets best binnen mag, op voorwaarde dat hij schoon is. In elke fietswinkel vind je een waaier aan gespecialiseerde producten. Een eenvoudige oplossing hoeft daarom niet minder effectief te zijn.

Voor de wielerfan

Een abonnement op Eurosport Player

Voor 10 euro per maand of 120 euro per jaar (wat veel goedkoper is dan een goede fiets) laat je hem/haar de grootste profwedstrijden van het jaar beleven vanop de eerste rij (of toch bijna). Zo hoeft hij/zij, in combinatie met de gratis kanalen L’Equipe en France TV, niets meer te missen van het wereldwijde seizoen. Een geweldig idee, maar opgepast: een volledig seizoen, zelfs vanop de bank, is vermoeiend!

Een boek

Waarom geef je geen boek, zodat hij/zij zich niet verveelt als de tv-uitzendingen voorbij zijn? Er zijn talloze spannende boeken over de wielersport. Zoals bijvoorbeeld Les 100 Histoires de légende du Tour de France of Dans la musette: Le cyclisme à la sauce Ketchup-Mayo jaune voor een snuifje humor. Hoe dan ook perfect voor op het nachtkastje!

Een plaats om een van 's werelds grootste wedstrijden ter plaatse te beleven

En last but not least kun je hem/haar gewoon vertellen dat er op de sociale netwerken van ŠKODA We Love Cycling gedurende het hele seizoen unieke plaatsen te winnen zijn om de grootste wielerwedstrijden ter wereld ter plaatse te beleven. Een onbetaalbaar geschenk dat een blijvende indruk zal nalaten in de herinnering van elke zichzelf respecterende wielerliefhebber.

Oeps, heb je nu niet te veel ideeën? Veel succes!

  • Deel dit artikel
  • Deel

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Misschien vind je dit ook leuk

ŠKODA Import Belgium is de Official Car Partner van de Baloise Belgium Tour 2022 - Samenkomen

Met de Baloise Belgium Tour is ŠKODA Import Belgium een belangrijke en bovendien lokale wielerpartner rijker.

Meer hierover

20/06/2022
Wielersport

ŠKODA Bike for Think Pink : Samen fietsen tegen borstkanker - Samenkomen

Ondanks het grauwe weer kon de 2021-editie van“ŠKODA Bike for Think Pink” afgelopen zondag op heel wat aandacht rekenen.

Meer hierover

23/11/2021
Wielersport

Gravel biking of wandelapp-hiking? Volg de gids! - Samenkomen

Gravel biking? Autospeurtocht? Wandelbingo? Kajakken? Bij ŠKODA bruisen we deze lente van de ideeën: ontdek de ideale uitstap én SUV voor jouw gezin!

Meer hierover

07/06/2021

Welk type fietszitje is het meest geliefd bij kinderen? - Samenkomen

Fietszitje achterop, fietszitje vooraan ofwel fietskar? Welke categorie vinden kinderen het leukst? Wij deden de test!

Meer hierover

11/01/2021
Wielersport