Simply Clever - We love cycling - De Tour de France: neem dagelijks een kijkje achter de schermen op @skoda.be

De Tour de France: neem dagelijks een kijkje achter de schermen op @skoda.be

18/07/2022

Sinds meer dan een eeuw weet de Ronde van Frankrijk massale geestdrift te wekken bij generaties wielrenners en wielerfans. Ook voor de 109e editie die van start ging op 1 juli 2022 valt de aantrekkingskracht opnieuw samen te vatten als: zweet en tranen, suspense, schitterende etappes door prachtige landschappen en adembenemende sprints.


De Moeder aller Wielerwedstrijden staat gegarandeerd voor een geweldig spektakel. Of je nu voor een specifieke renner supportert of niet. Waar jouw aandacht hoogstwaarschijnlijk vooral naar de deelnemers uitgaat, brengen wij graag eens de duizenden mensen achter de organisatie, het onderhoud en de personeelsorganisatie van dit reusachtige evenement voor het voetlicht. Van de wedstrijdleider in de opvallende Velvet Red ŠKODA ENYAQ iV tot zijn wedstrijdcommissarissen, de ŠKODA-wagens voor neutrale bijstandsverlening, de mensen die de routes uitstippelen, de bemanningen van de ploegwagens en zovele anderen.

Het is verbluffend hoeveel medewerkers er nodig zijn om dag na dag de magie van de Ronde tot leven te brengen, met toewijding en passie. Denk daar nog eens de massa kleurrijke toeschouwers langs het parcours bij … en je krijgt een sfeer die nergens mee te vergelijken valt.

Als toeschouwer langs het parcours of als tv-kijker valt er zo vaak live een stukje wielergeschiedenis mee te beleven. Zoals toen Chris Froome in 2012 zichzelf de legende inreed door zijn eerste Tour te winnen... om er daarna nog vier bovenop te doen. Of de huzarenstukjes van Peter Sagan, die de meeste wielerfans nog steeds spontaan associëren met de ŠKODA Groene Trui.

Of nog: de nagelbijtend spannende laatste tijdrit van de editie 2020 waar Tadej Pogačar als eindoverwinnaar zegevierde. En wie kan ooit vergeten hoe Eddy Merckx de meedogenloze hellingen van de Mont Ventoux bedwong?

Ook voor in de geschiedenisboeken: de eerste Tour de France Femmes, na meer dan drie decennia! Om het zeggen met de woorden van profwielrenster, schrijfster, filmmaakster, activiste en motivatiespreekster Kathryn Bertine: 'De Tour de France Femmes betekent zoveel méér dan alleen maar een wielerwedstrijd. Dat mannen en vrouwen in de topsport op gelijke voet gewaardeerd worden is een lichtend voorbeeld van maatschappelijke vooruitgang.' Het is een mijlpaal voor het vrouwenwielrennen en de gelijkheid in de sport in het algemeen, bovenop de wereldwijde toename van prijzengeld en sponsoraandacht. Hopelijk kunnen we volgend jaar ook 3 weken lang genieten van de Tour de France Femmes, net als de versie voor de mannelijke wielrenners.

Volg zoals elk jaar samen met ons de Grande Boucle op onze Instagrampagina @skoda.be!

  • Deel dit artikel
  • Deel

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Misschien vind je dit ook leuk

De strijd om de ŠKODA groene trui. “Ongelooflijk uitputtend” aldus André Greipel - Samenkomen

Het puntenklassement voor de ŠKODA groene trui in de Tour de France wordt voornamelijk beslist in de sprints. In de Tour beleven spurters hun gloriedagen tijdens de...

Meer hierover

18/08/2022
Wielersport

De auto’s die rijden in dienst van de fietsen: wat is er allemaal nodig om de Tour te doen slagen? - Samenkomen

Als je alleen maar de cijfers van dit jaar al bekijkt, zijn de Tour de France (1 tot 24 juli) en de Tour de France Femmes avec Zwift (24 tot 31 juli) op vier weken...

Meer hierover

01/08/2022
Wielersport

ŠKODA hoofdpartner van Tour de France Femmes avec ZWIFT - Samenkomen

ŠKODA is hoofdpartner van de Tour de France Femmes avec ZWIFT. Het peloton staat van 24 juli tot 31 juli acht etappes te wachten over een afstand van 1.029...

Meer hierover

27/07/2022
Wielersport

Kristallen trofee van ŠKODA voor winnaar Tour de France - Jonas Vingegaard - Samenkomen

Na meer dan 3.300 kilometer te hebben afgelegd, vierde Jonas Vingegaard van Team Jumbo Visma in Parijs zijn eindoverwinning van de 109e Tour de France.

Meer hierover

26/07/2022
Wielersport