Simply Clever - Anders reizen, dicht bij huis, met Seppe Smits en ŠKODA.

Anders reizen, dicht bij huis, met Seppe Smits en ŠKODA.

14/04/2021

Een heel apart winterseizoen voor Seppe Smits, ŠKODA-ambassadeur België; een lange revalidatie ten gevolge van een blessure en een knieoperatie eind 2020; de opportuniteit om zich aan te passen aan de situatie en de beperkingen van Covid-19; een nieuwe manier om te reizen in België en het beste te halen uit zijn wagen; een wedstrijd om dezelfde uitrusting te winnen als Seppe en een daktent van Thule.


Wereldkampioen snowboarden Seppe Smits had geen andere keuze dan zich aan te passen aan situaties die hij nochtans liever niet had gezien. Om te beginnen die van de gezondheidscrisis, die natuurlijk zijn seizoenseinde van 2020 overhoopgooide. Zoals bij zo veel andere professionele atleten, en zelfs bij iedereen in deze buitengewone situatie. Na een goede start van zijn voorbereiding aan het einde van de zomer, kwam Seppe flink ten val in november, waarna hij een zware operatie moest ondergaan, gevolgd door een maandenlange revalidatie. Gelukkig verloor de 29-jarige kampioen zijn motivatie niet. Integendeel, Seppe zag meteen een kans om tijd te besteden aan andere projecten, naast zijn revalidatie die heel goed vordert!

“Begin 2020 hadden we de Green Tour aangekondigd in partnership met ŠKODA en Greentripper”, legt Seppe uit. “Onze doelstelling was om een programma en gerichte acties uit te werken waardoor ik zou kunnen delen hoe ik de natuur probeer te beschermen en opkom voor het klimaat. Maar door de wending van de gebeurtenissen, door de gezondheidscrisis, hebben we niet alles kunnen doen wat we wilden!”

Deze nooit geziene situatie was een kans om iets anders te doen, op een andere manier.Via het snowboarden voelt Seppe zich echt aangetrokken door de bergen, het buitenleven en de natuur. “Na al die jaren van competitie voel ik meer en meer de drang om op avontuur te trekken of om aan één of andere expeditie deel te nemen, zoals ik gedaan heb in 2019 met de Peak Lenin, op meer dan 7.000 meter hoogte ...”, vertelt Seppe. Reizen naar het buitenland zit er echter in deze tijden nauwelijks in en daarom moest er een andere manier worden bedacht om op avontuur te gaan, in België! “Toen ik me eind januari aan het stuur zette van de nieuwe ŠKODA OCTAVIA Combi iV, was ik meteen verkocht aan die keuze van wagen die meer in de lijn ligt van mijn persoonlijke overtuigingen. Het is een wagen die superruim is om al mijn materiaal in mee te nemen, met een stille en ecologischere motor. Daarrond wilde ik iets doen!”

Zo is het project Seppe Gone Wild geboren. Seppe en zijn verschillende partners wilden aantonen dat reizen anders kan, heel gewoon eropuit trekken op avontuur, op een spontane manier, dicht bij thuis. Seppe licht toe: “Ik wist dat ik via de jonge start-up Rooftoptravel campingmateriaal kon huren om mijn auto mee uit te rusten. Ik heb hen gecontacteerd en zij hebben me supergoed geadviseerd. Ik ben dan met een tent op het dak van mijn ŠKODA op minitrip vertrokken … En ik voelde het meteen kriebelen om dat opnieuw te doen en om zelfs met mijn partners een ambitieuzer project op te zetten. We hebben contact gezocht met Thule van wie ik net het materiaal had getest dankzij Rooftoptravel. Ze waren onmiddellijk te vinden voor ons idee … en het project Seppe Gone Wild was geboren!”

Door dit initiatief en naast het praktische en fun-aspect van de tent op het dak, wilden we ook de schoonheid en diversiteit in de verf zetten van de plekjes ‘ertussenuit’ die België rijk is. “Er zijn zoveel verschillende activiteiten die je kunt doen”, voegt Seppe eraan toe. “Gewoonlijk breng ik ongeveer twee derde van mijn jaar in het buitenland door, in de bergen of op de gletsjers. Met dit project en uiteindelijk dankzij de beperkingen van mijn revalidatie, heb ik nieuwe activiteiten ontdekt, op ongelooflijke plekken die ik telkens heb kunnen delen met een vriend(in) of andere atleten zoals Maxime Richard voor kajak of Maxim Pirard voor wielrennen. Waarvoor ik hen nog eens wil bedanken. Het was top om die trips en activiteiten met andere mensen te doen.”

Er is ook een website gemaakt: https://seppegonewild.be/. Hier kan je de vier microavonturen van Seppe herbekijken. Er zijn vier verschillende bestemmingen, te ontdekken op de website, met telkens originele activiteiten: peddelsurfen, elektrische steps, packraft … Op de website kan er worden deelgenomen aan een wedstrijd om campingmateriaal van ŠKODA te winnen of een daktent, aangeboden door Thule!

Klaar om in de voetsporen van Seppe Smits te treden? Natuurlijk! En Seppe maakt van de gelegenheid gebruik om af te sluiten met deze positieve boodschap: “Het feit dat ik niet naar het buitenland kan reizen wil uiteraard niet zeggen dat ik nalaat om mijn CO2-uitstoot te compenseren via Greentripper. De opzet blijft dezelfde: teruggeven aan de natuur wat ze ons heeft gegeven, aan de andere kant van de wereld of in onze eigen tuin. Succes en tot gauw met nieuwe avonturen!”

  • Deel dit artikel
  • Deel

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Misschien vind je dit ook leuk

La Dernière Heure en ŠKODA, partners in eCycling met de “Mont Ventoux Challenge”. - Pret beleven

Videospelletjes veroveren de wereld. Dat valt niet meer te ontkennen. Zeker in het voorbije jaar hebben steeds meer mensen, van alle leeftijden, de geneugten van...

Meer hierover

26/05/2021
Wielersport

Interview met Maxim Pirard (2): ultracycling in de praktijk - Pret beleven

Maxim Pirard z’n grote passie? Ultracycling en Gran Fondo’s! In deel 2 deelt hij zijn dromen, fietstips én ervaringen met sponsors en fans met ons.

Meer hierover

06/04/2021
Wielersport

Interview met Maxim Pirard: ultracyclist en Gran Fondo-renner - Pret beleven

Maxim Pirard z’n grote passie? Ultracycling, Gran Fondo’s of dé Ronde van Vlaanderen! Een interview over sport, fietsen en … zijn ŠKODA OCTAVIA COMBI.

Meer hierover

05/03/2021
Wielersport

Schatten uit de garage: top 5 ŠKODA-oldtimers - Pret beleven

Bekijk de TOP 5 beste investeringen in ŠKODA-oldtimers. Welke zijn het waard om in te investeren en waar kun je er een vinden?

Meer hierover

11/01/2021